7AD362CB-5338-4934-97DF-E9A24FFF9520 2.JPG

Labas,

Aš esu Ieva ir čia kalbu apie sveiką gyvenseną pro savo prizmę. Balansas mityboje man aktualiausia tema, bet nevengiu pakalbėti ir apie sportą, emocinę sveikatą bei kitus nemažiau svarbius dalykus. Kviečiu prisijungti!

Naminiai sūreliai

Naminiai sūreliai

Nors sūrelį nusiperku ir prekybos centre, šie laimi prieš visus parduotuvinius - naminiai, puikios maistinės vertės, lengvai pagaminami ir lengvai pritaikomi kiekvieno skoniui. Tinka pusryčiams, desertui ar bet kokiai kitai progai.

Ingredientai:

•400g graikiško jogurto
•6 v. šaukštai kokosų miltų
•2 v. šaukštai biraus saldiklio (nerafinuotas cukranendrių cukrus, kokosų cukrus)
•plytelė (100g) juodo šokolado + 1 a. šaukštelis kokosų aliejaus
•džiovinti vaisiai, uogos, kokoso drožlės, riešutai, aguonos ir t.t. (nebūtina)

Eiga:
Dubenėlyje graikišką jogurtą sumaišiau su kokosų miltais ir cukrumi, gausis tiršta, varškę primenanti konstistencija. Kartais papildomai įberiu razinų ar kitų priedų, tad šiuo momentu reiktų sudėti visus priedus. Šlapiomis rankomis suformavau sūrelius (mažesnius bus lengviau aplieti šokoladu), išdėliojau į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dėjau į šaldiklį. Per tą laiką garų vonelėje ištirpinau šokoladą su kokosų aliejumi. Dviejų šakučių pagalba sūrelius “nardinau” į šokoladą. Dėjau į šaldytuvą, kol šokoladas sustings.

Receptas nuostabus, nes tai puikus baltymų šaltinis, kuriame galima reaguliuoti cukraus kiekį, papildomus skonius ir priedus. Išsigelbėjimas užsieny gyvenantiems žmonėms, nes kaip žinia sūrelių rasti ten nelengva. Na ir šiaip vertingi ir sveikesni sūreliai negali būti blogai

Avietinai bananų ledai

Avietinai bananų ledai

Marokietiškos bolivinės balandos salotos

Marokietiškos bolivinės balandos salotos